Piece dla gastronomii: sposób na oszczędzanie

Piece dla gastronomii: sposób na oszczędzanie

Przygotowanie dań w restauracyjnej kuchni wymaga użycia różnorodnych narzędzi i sprzętów. Im więcej dań trzeba przygotować, tym więcej sprzętów jest potrzebnych. Urządzeniem, bez którego nie da się przygotować sporej ilości potraw jest piec. Używane piece w gastronomii to obecnie nowoczesne, sterowane komputerowo urządzenia, które pozwalają zaoszczędzić mnóstwo czasu, energii i miejsca w restauracyjnej kuchni. W chwili obecnej do najczęściej kupowanych piece w gastronomii należą konwekcyjno parowe.

Piece dla gastronomii: zalety

Konwekcyjno parowe piece dla gastronomii to urządzenia,w których para może być wytwarzana dwoma sposobami. Piece dla gastronomii konwekcyjno parowe mogą wytwarzać parę na przykład w wytwornicy pary, czyli w bojlerze. Jakie są zalety stosowania piece dla gastronomii można przeczytać w naszym artykule „Jaki piec do kuchni w restauracji?.Oprócz pieca urządzeniem niezbędnym w każdej restauracyjnej kuchni jest profesjonalna kuchnia.

Kuchnie dla gastronomii: jaką wybrać?

Hurtownie sprzętu dla gastronomii mają w swojej ofercie także profesjonalne kuchnie dla gastronomii. Kuchnie dla gastronomii mogą być gazowe lub elektryczne. Najnowsze modele to kuchnie gastronomiczne indukcyjne. Do wyboru są kuchnie gastronomiczne indukcyjne z jednym, dwoma, czterema lub sześcioma palnikami. Kuchnie gastronomiczne, które można kupić w internetowej hurtowni mogą mieć jeden lub dwa piekarniki. Wyróżniają się nie tylko bardzo wysoką jakością, ale także wyjątkowo atrakcyjną ceną.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *